Google+ Followers

FOLLOW LAH YUP MMBR2 YG FOLLOW AQ NI...

Tuesday, February 22, 2011

Dozens killed in New Zealand's 'darkest day'

Dozens killed in New Zealand's 'darkest day'

Updated 34 minutes ago





Sistem Pengangkutan Baru Bakal Jadi Ikonik Malaysia





Pertama di Melaka, bakal menjadi ikonik Malaysia dan satu-satunya di dunia.

Itu perkhidmatan trem menggunakan teknologi gas asli kenderaan, NGV, berharga RM270 juta di bandaraya warisan dunia itu yang dijangka siap Mei tahun depan.

Upacara pecah tanah projek pembinaan trem Melaka ini disempurnakan Perdana Menteri petang tadi.

Friday, February 18, 2011

budak 13 tahun cipta laman sosial mirip FACEBOOK.!!

BANDUNG - Walaupun baru berusia 13 tahun, seorang budak lelaki di Indonesia, Muhamad Yahya Harlan ternyata hebat apabila dia mencipta laman jaringan sosial mirip Facebook, lapor akhbar dalam talian, Tribunnews.comsemalam.
Laman itu yang dinamakan salingsapa.com dapat disiapkan Muhamad yang belajar di Sekolah Alam Bandung, di sini, dalam masa sebulan.
Konsep salingsiapa.com hampir menyerupai Facebook yang diasaskan oleh Mark Zuckerberg dari Amerika Syarikat tetapi Muhamad berkata, laman webnya menampilkan beberapa ciri tambahan.


Thursday, February 17, 2011

10 TERKAYA DI MALAYSIA


ROBERT KUOK RM50.0b
ANANDA KRISHNAN RM45.8b
TEH HONG PIOW RM12.8b
LEE SHIN CHENG RM12.7b

Thursday, February 10, 2011

Earn $0.01 Per Klik



Kalau korang rajin klik iklan2 mereka dan guna strategi yg betul maka anda boleh memperoleh sehingga USD100++ sebulan.

1) STEP ONE (CLICK ANTARA 3 IKLAN INI) 1 ONLY







The best PTC site (recommended). £0.01 per klik. Minimun cashout: £2.00




The best PTC site (recommended). £0.01 per klik. Minimun cashout: £2.00




The best PTC site (recommended). £0.01 per klik. Minimun cashout: £2.00


2) STEP TWO (CLICK )





REGISTER AND PROMOTE YOUR BANNER TO YOUR SITE.. TQ...

Wednesday, February 9, 2011

TUTORIAL TONTON.COM.MY




Salam kepada semua bloggers dan readers.Mesti korang tahu tentang websiteTonton.com.my kan?Fungsi dia mengumpulkan semua drama or filem atauapa-apa yang berkaitan dengan video ke dalam website itu.

Dulu di website TV3,8TV,TV9 dan NTV7 memang anda boleh download.Tetapi semuanya telah disekat dan dipindahkan ke dalam satu tempat iaituTONTON.com.my.Dan yang lebih parahnya,tidak dibenarkan download kan?Kesian kaki download kat Malaysia ni kan yang kempunan nak layan movie Melayu!Hehe

Disebabkan website Tonton.com.my tu versi Beta,jadi kalau guna Internet Download Manager (IDM) memang tak dapat nak catch/download streaming video yang formatnya "rtmp" dan "rtmpe".

Hanya satu sahaja jalan penyelesaiannya iaitu :

Firstly,sila download Stream Transport

Cara-caranya:

Tuesday, February 8, 2011

DI MANA KAN KU CARI GANTI - Aizat, Dayang Nurfaizah, Ella, Azlan, Bunkface, Jaclyn Victor, Stacy, Ning Baizura, KRU, Shahir, Atilia, Vince

Sunday, February 6, 2011

CERITA AKU PADA CUTI TAHUN BARU CINA

Salam Satu Malaysia... ni cerita ak masa cuti raya cina..

raya cina pertama ak tak wat aper pun, cuma famly aku tgh sebok nak pergi Bandar Tenggara.. pada 5/2/2011 ade majlis kawin sepupu aku. dia lah firs dlm lingkungan sepupu2 aq yg kawin.. nti dkt bawa ak tunjkn gambar nyer..

mak aku sebok wat kuih kek pisang (pisng ditanam didepan umah)...siap2 dlm tgh ari jugalh adlh dalam 3 loyang..

lps siap kek pisang tu semua fmly aku siap2 nk g majlis kawin.. tp mjlisnya raya cina ke-3. siap g awl sebb nak tolong rewang.. ok tamat

tinggl lah ak, 3 org lagi adik2 aku semua tak ikut sebab sorg tu kj singapore, sorg lagi g gunung ledang sorg lagii g ikut kwn dia g rewang dkt PUB skudai.

Raya cina kedua.... 
so sku kat umah sorangLAH... ak tgk ader ayam dkt ais box, so mulalh plan aku nk wat ayam panggang(mkn sorng2) hu3. dh tengah ari tooo xde org nk msk mask.

jap g dlm pukul 2pm ak ader reunion dkt Pontian (kwn budak sek lama). cepat2 aku wat ayam panggang ambil resepi dkt myresepi.com.


ni hasilny...

Wednesday, February 2, 2011

Kursus Pengenalan Anggota Baru (Lembaga Perindustrian Nanas Malaysia) LPNM

aku start masuk bulan  august 2010

skrg ni bru wat kursus pengenaln... january 2011 dah hampir 6bln kj, baru lah faham bahagian2 dan fungsi2 jbtn yang ader dkt LPNM ni... kursus diadakan pd 31/1 dan 1/2/2011 di MPC, Bandar Baru Uda.

Ni adalah pengambilan terakhir di LPNM, slps ni kena tunggu pencen bru lah dibuka jawatan dkt LPNM
hampir 12 jabatan kalau tak silap lah bwah ni aku tunjuk 11 jer lagi satu bahagian cawangan diseluruh Malaysia (Selangor, Negeri 9, Pahang, Melaka, Terengganu, Kelantan, Perak, Kedah, P.pinang, n Sarawak,) yg ada dkt LPNm ni:

Inilah Petikan Twitter Warga Mesir Terkini yang Dikirim Via "Jalur Tikus"

Ahad, 30 Januari 2011, 15:24 WIB
Smaller  Reset  Larger
Twitter
Inilah Petikan Twitter Warga Mesir Terkini yang Dikirim Via
Akun Twitter AymanM
REPUBLIKA.CO.ID, KAIRO - Laporan terkini dari Mesir menunjukkan, belum banyak perubahan di Kairo, Alexandria, Suez, dan beberapa kota lainnya. Suasana kota masih mencekam, diwarnai aksi penjarahan di sana-sini yang dimulai sejak tengah malam.
Saluran telepon telah pulih di beberapa kota di mesir, tapi tidak demikian dengan jaringan internet. Namun beberapa orang mengakalinya dengan membuat "jalur tikus" untuk bisa mengakses internet dan mengirimkan tweet ke jagat maya.

Ini dia beberapa di antaranya:

@nolanjazeera: sangat banyak tentara di jalanan. Tensi antara aparat dengan pengunjuk rasa masih tinggi.  Situasi terasa berbeda kini #Jan25 (43 minutes menit lalu)