Google+ Followers

FOLLOW LAH YUP MMBR2 YG FOLLOW AQ NI...

Tuesday, May 31, 2011

PERBEZAAN MANCHESTER UNITED DGN MUSLIMEEN UNITED

 

AGAK2 KO ORG MANA YG MENANG.. BAGIAKU KLUU KAT DUNIA BOLAHH SEPAT MANCHESTER UNITED YG MENANG TP KLU KAT AKHIRAT PAHAM2 LAH YERK..

LAGI DISINI

Kuih cakar ayam buat bakul tuk majlis kahwin

 Yeehhh sekarng ni musim cuti sekolah, ramailah yerk jemputan2 / surat saman dtg umah...

ok dipendekkan citer ericoanaci tertarik dengn BERKAT yg dapt dari salah satu jemputn...

yg menariknya ialah korang kenal tak kuih cakar ayam.. alah yg bentuk nya leper bulat tu, manis2...


Monday, May 30, 2011

Paip air bocor di sebabkan akar pokok


 Salam, peh lega rasanya bila paip depan umah ericoanaci ni dah siap...
dh dekat seminggu ericoanaci perasan ader air kluar dari tanah depn umh ericoanaci... tak banyak manapun... so dipendekna citer ericoanaci call lah prg SAJ (Syrkt Air Johor). buat lah pengaduan ader paip bocor bawah tanah... so operator tu pun jawap.. ok saya akan antar org tu dtg sana... so dlm esk nya bru lah SAJ antar org tuk baiki paip pech tu...

peh kork punya korek, dalam gak paip yg ditanam, korek pya korek puppp air menacut keluar peh... ko naik sampai dua tinggkat mencurh2...


Saturday, May 28, 2011

yehhh.. dpt baju dari mialiana

assalamualaikum, salam sejahteran

ericoanaci sangt2 beruntung sebb tak lama lagi ericoanaci dapat baju dari mialiana (alah dia ni skrg berada di top 3 dlm DIGI WWWOW AWARD) SO bila dah click tu jgn lupa vote... nk tau lebih lanjut g lah mialiana puny blog

yehhhh dapt baju... jgn jeles.... nnti ericoanaci tunjuk buktinya yerkk sabar...

lain citer  DISINI

ericoanaci memang dah tak der kejer......

facebook facebook yahoo yahoo gmail gmail blogger blogger skype skype email email johor melaka negeri sembilan selangor perlis kedah pulau pinang kelantan terengganu pahang sarawak sabah singapore indonesia malaysia thailand myspace myspace twitter twitter tagged tagged maxis celcom digi Umobile P1max chrome airasia mas facebook facebook yahoo yahoo ericoanaci gmail gmail blogger blogger skype skype email email johor melaka negeri sembilan selangor perlis kedah pulau pinang kelantan terengganu pahang sarawak sabah memang singapore indonesia malaysia thailand myspace myspace twitter twitter tagged tagged maxis celcom digi Umobile P1max chrome tak ade airasia mas facebook facebook yahoo yahoo gmail gmail blogger blogger skype skype email email johor melaka negeri sembilan selangor perlis kedah pulau pinang kelantan terengganu pahang sarawak sabah singapore indonesia malaysia thailand myspace myspace twitter twitter kerja  tagged tagged maxis celcom digi Umobile P1max chrome airasia mas facebook facebook yahoo yahoo gmail gmail blogger blogger skype skype email email johor melaka negeri sembilan selangor perlis kedah pulau pinang kelantan terengganu pahang sarawak sabah singapore indonesia malaysia thailand myspace myspace twitter twitter tagged tagged maxis celcom digi Umobile P1max chrome airasia mas vvvfacebook facebook yahoo jangan marahhhhh  yahoo gmail gmail blogger blogger skype skype email email johor melaka negeri sembilan selangor perlis kedah pulau pinang kelantan terengganu pahang sarawak sabah singapore indonesia malaysia thailand myspace myspace twitter twitter tagged tagged maxis celcom digi Umobile P1max chrome airasia mas facebook facebook yahoo yahoo gmail gmail blogger blogger skype skype email email johor melaka negeri sembilan selangor perlis kedah pulau pinang kelantan terengganu pahang sarawak sabah singapore indonesia malaysia thailand myspace myspace twitter twitter tagged tagged maxis celcom digi Umobile P1max chrome airasia mas yahoo gmail gmail blogger blogger skype skype email email johor melaka negeri sembilan selangor perlis kedah pulau pinang kelantan terengganu pahang sarawak sabah singapore indonesia malaysia thailand myspace myspace twitter twitter tagged tagged maxis celcom digi Umobile P1max chrome airasia mas facebook facebook yahoo yahoo gmail gmail blogger blogger skype skype email email johor melaka negeri sembilan selangor perlis kedah pulau pinang kelantan terengganu pahang sarawak sabah singapore indonesia malaysia thailand myspace myspace twitter twitter tagged tagged maxis celcom digi Umobile P1max chrome airasia mas nanti yahoo gmail gmail blogger blogger skype skype email email johor melaka negeri sembilan selangor perlis kedah pulau pinang kelantan terengganu pahang sarawak sabah singapore indonesia malaysia thailand myspace myspace twitter twitter tagged tagged maxis celcom digi Umobile P1max kena chrome airasia mas facebook facebook yahoo yahoo gmail gmail blogger blogger skype skype email email johor melaka negeri sembilan selangor perlis kedah pulau pinang kelantan terengganu pahang sarawak sabah singapore indonesia malaysia thailand myspace myspace twitter twitter tagged tagged maxis celcom digi Umobile P1max chrome airasia mas JUALLLL... HAHAHA




lagi kepoyoan ericoanaci disini

Thursday, May 26, 2011

Tragedi Bulan Mei

Assalamaualaikum..

Di sini ericoanaci ingin berkongsi tp bukan cerita ericoanaci ttp tragedi bulan Mei 2011 (bukan Tragedi 13 Mei)... mungkin ramai yg terlupa pada bulan ini sahaja ramai yang  terkorban Contoh nya:

1) OSAMA BIN LADEN MATI















2)  Tiga beradik mati lemas di Hutan Lipur Ulu Bendul


Monday, May 23, 2011

SABAH MEMANG TERBAIK

CERITA SABAH BHG TERAKHIR

Wow... ericoanaci baru pulang dari jln2 ke Sabah.. Pehhh... best giler, terbaik... Bandarnya bersih giler (tak mcm dkt sini, nama jer maju tp sampah sarap bersepah baik d pondok2 bas d tp kaki2 jaln).. nk nampak sampah yg bersepah mmg sush. bandar nya pulak dkt dgn laut yang menghijau, pulau2 yg menarik... tak rugilh dtg sana..

sebelum ericoanaci g Sabah (K.K), ramaii gak yg heran bertanya.. apa yg ada kat Sabah? gunung Kinabalu jer kan?... ericoanaci pun menjawab. entahlah aq pun tak tau..

mmg  ternyata sangkan itu salah.. hampir kesemua tmpt diSabah menarik... ehh lupa lak nk ckp.. selama 3 hari ericoanaci g sana boleh dikira dgn jarilh moto2 disana... kamu semua akn perasaan disana tiada moto.. hanya 2, 3 bijik jer yg lalu llg kat sana (tak caya tanyalah org Sabah tu Sendiri)... , keta sana banyakkk tp tak jem... dan jln raya nya yg juga luas (kira terancang) .

Hari pertama sampai jer airpot K.K Terminal 2, terus ericoanaci n mmbr2 cari keter sewa (80x 2 ari) tuk kemudh berjuln2. slps tu g bandar nya dan cari Hotel Bajet ang's Hotel tuk 3 org (75 x 2 ari). lps dpt keter n hotel jln2 dkt bandr dia jer n servy nnti seng nk beli brg2 menarik kasik kat mmbr2..

Hari ke dua g Pulau Mamutik n pulau Manukan... tak jauh dari K.K  kos gi sana naik bot + bju sefty+ google rm 35 , tp leh kurng.. n tiket msk Pulau RM 3 jer

lps u g Bangunan Yayasan Sabah

n g Sepangor

n g Gunung Kinabalu tp sayang g sana jer dah gelap so tak byklh gambr kengn kat Gung KK..

hari ketiga ericoanaci g bandar K.K tuk beli ole2 dari sabah... n trus g airport tuk balik semnajung..

CERITA SABAH BHG PERTAMA
CERITA SABAH BHG KEDUA

Cerita lain PULA

Friday, May 20, 2011

AKHIRNYA 21/5/2011 AKU G SABAH dalam hidup aku....

Setelah ericoanaci menanti semenjak bulan 12/2010.. akhirnya ericoanaci g sabah dpt tiket murah gitu. g balik dlam RM100.00 Jgn jeles...APA yerk yang best SABAH ni...ericoanaci pun tak tau... nk g mana? aper yg best, awek2 dia mmeg lawa... hu2... tak kn dtg sana nk cari awek ko... jauh lah yerk nk ulang alik sabah JB... tp tak per yg penting ni kali pertama ericoanaci g Sabah n naik kapal terbang.... (hu3 jakun tul lah)

post terdahulu DISINi

gambar g SABAh DISINI

Thursday, May 19, 2011

AKu Mengaku...

Yelah ericoanaci86 mengaku telah copy paste entry org... lagi Lekat Lekit, terima kasih mialiana kerana telah menasihat ericoanaci86 ni.. bukan nyer aper ericoanaci86 nk dpt follower yg ramai macam mia, benashari dan mcm2 lg lah... ok.. lps ni ericoanaci86 tak nk lagi copy paste ayat org, tp ericoanaci86 ader gak letak sumber2 dari mana.. hu3 tak salah kan... 





Lagi pengankuan ericoanaci86 DISINI

Thursday, May 12, 2011

Hide my IP address : How to hide IP Address



1. Go to http://www.whatismyipaddress.com and note your IP address.
2. Download Hide my IP (actually Not my IP) software to hide IP address.
3. Run this hide my IP program to see something like:
4. Now, simply click on “Change IP” and this proxy software will hide your IP address.
5. Now, go to http://www.whatismyipaddress.com and again check your IP address and you will find it changed due to Hide my IP software.
Thus, you can now hide IP address using Hide my IP software. The key feature is that this software is used to hide IP address at no cost and is available for free. If you have any problem in using Hide my IP to hide IP address, please mention it in comments.
Enjoy n hide IP address

Wednesday, May 11, 2011

Jom sertai kempen ini dengan mengundi blog mialiana.com

How To Vote (Click Here)

ASSALAMUALIKUM KWN2 SEMUA SESIAPA YG TAK KENAL MIALIANA  MMG DIA BUKAN BOLGGER SEJATI LAH.. hu3...

ni nk kabar sikit yg mialiana ader wat contents sesiapa yg click / vote akan dpt hadiah saguhati (siaper nk kasik) . best kan.. mialiana sertai DIGI AWARDS SKRG TOP 4 dari 900 yg mendaftar.. kita sama2 lah yer sokong dia supaya dpat TOP 1... 

seterusnya.... disini

Saturday, May 7, 2011

tolong VOTE TUK mialiana.com...





How To Vote Mia For Blogger of the Year - DiGi WWWOW Awards

I've been busy lately to promote to all  my friends in Facebook to vote for me everyday. Since there were lots of question asking me how to vote, so this gave me idea to create a simple video screen capture showing how to vote me.

Of course, most of you will have a look at your Facebook everyday, right? Why not you spare a bit time to vote for me everyday. I knew it was not easy but I will keep continue promoting everybody to vote for me. 1 day 1 vote until 20 June 2011.

How To Vote :
  1. You need to click on this icon "Vote For Me" which appear on the right side bar of this blog
  2. Then you need to login to Facebook
  3. Fill in the Captcha words correctly
  4. Finally, click Vote button
  5. An acknowledgement message will appear upon successful vote
Lets, look at the video I made specially for you. zasss...


See, how simple to vote me. At this moment Mia is in rank 13 out of 907. Only Top 3 will be given prizes. So what are you waiting for? Do vote for me if you think I deserve to be the Blogger of the Year.

p/s: source from mialiana.com . do vote for her...