Google+ Followers

FOLLOW LAH YUP MMBR2 YG FOLLOW AQ NI...

Monday, January 21, 2013

MP3 Lirik Lagu Kehilanganmu Berat Bagiku : Kangen Band





Lirik Lagu Kehilanganmu Berat Bagiku : Kangen Band
 
 

Sampai mati pun engkau takkan ku lepaskan
Akan ku jaga seumur hidupku...
Beribu puisi yang ku untaikan untukmu
Ingin ku selalu memiliki kamu

Jangan pernah kau sakiti aku lagi
Cobalah untuk lengkapi hidupku...
Ku ingin menjaga dirimu
Tak akan pernah ku sakiti kamu

Lady: Ku mohon temanilah aku
Jangan pernah rapuh
Di sepanjang umurmu
Ku mohon temanilah aku
Jangan pernah rapuh
Di sepanjang umurmu

Kehilanganmu sungguh berat bagiku
Hampa hidupku terasa tanpa kamu...
Genggam tanganku dan jangan kau lepaskan
Karena ku tak sanggup hidup tanpa cintamu

  Lady: Ku mohon temanilah aku
Jangan pernah rapuh
Di sepanjang umurmu
Ku mohon temanilah aku

Jangan pernah rapuh
Di sepanjang umurmu
Kehilanganmu sungguh berat bagiku
Hampa hidupku terasa tanpa kamu

Genggam tanganku dan jangan kau lepaskan
Karena ku tak sanggup hidup tanpa cintamu
Kehilanganmu sungguh berat bagiku
Hampa hidupku terasa tanpa kamu

Genggam tanganku dan jangan kau lepaskan
Karena ku tak sanggup hidup tanpa cintamu.....

Friday, January 18, 2013

Lirik Lagu Galau / Pusara Hati Siti Nurhaliza


Lirik Lagu Galau / Pusara Hati Siti Nurhaliza










Lirik Lagu Pusara Hati / Galau

Siti Nurhaliza


Semerbak wangi di taman hati
Setulus cintaku pejamkan mata mu
Sisakan waktu barang sejenak
Pastikan dirimu ada di detak jantungku

Rebahlah di pusara hati
Agar terlelap tidurmu
Tegarlah menyelami hidup
Dan buang semua kebimbangan

Kata dahagaku
Sejukkan jiwa ini
Cinta tulus darimu

Saat galauku
Kau yang sanggup menenangkan
Sampai badai berlalu
 3

Thursday, January 17, 2013

Borang Permohonan BL1M Online (Bantuan Lesen 1Malaysia). Daftar Sekarang! RM199

*UPDATED TERBARU SISTEM MENCARI CALON PRU 2013 
 

PERGI DISINI UNTUK MAKLUMAT PENUH PRU 2013


Borang Permohonan BL1M Online (Bantuan Lesen 1Malaysia). Daftar Sekarang! RM199 Sahaja.




Borang Permohonan Dan Pendaftaran BL1M Bantuan Lesen 1 Malaysia. Hanya lesen motosikal sahaja diperuntukkan dibawah program ini. Skim ini bertujuan untuk membantu warga Malaysia khususnya golongan muda untuk memiliki lesen motosikal yang sah selain memberi kesedaran mengenai undang-undang jalan raya dan membina etika pemanduan yang berhemah.


Objektif  BL1M
  • Menggalakkan pemilikan lesen pemanduan yang SAH.
  • Membantu BELIA yang amat memerlukan lesen tetapi kurang mampu.
  • Menggalakkan pendidikan tentang undang-undang jalan raya serta membina etika pemanduan berhemat.
  • Merealisasikan hasrat kerajaan untuk mencapai kadar kemalangan jalan raya yang minimum.
  • Memberi lesen kepada penunggang motosikal dengan kadar murah diakhir kursus pemanduan mereka.

Syarat Kelayakan
  • Semua warganegara MALAYSIA berumur di antara 17 hingga 40 tahun pada atau selepas 01 Januari 2013
  • Tidak pernah memiliki sebarang jenis kelas lesen memandu
  • Hanya sah untuk lesen Kelas B2 sahaja
  • Sihat tubuh badan
  • Menepati semua kriteria yang telah ditetapkan oleh pihak Penganjur dan Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia (JPJ)
  • Dikenakan yuran sebanyak RM199.00 (dibayar semasa program pendaftaran dijalankan secara Money Order pada ‘My E.G. Services Berhad’)
  • Sila bawa kad pengenalan asal semasa proses pendaftaran.
  • Menduduki semua ujian yang ditetapkan oleh pihak JPJ
 
Cara Permohonan BL1M Bantuan Lesen 1Malaysia
1. Untuk membuat permohonan, sila dapatkan borang dengan klik pada laman dibawah:
Nota: Anda kini boleh akses borang online di myeg  (Laman Alternatif Pendaftaran BL1M Online)
2. Pemohon berdaftar akan menikmati yuran diskaun untuk lesen motosikal kelas B2 yang mana mereka hanya perlu membayar sebanyak RM199.00.
3. Bantuan adalah penuh dan melibatkan ujian teori undang-undang secara komputer, latihan,ujian praktikal dan sebagainya.



Contoh Borang Online BL1M
Nota: Sekiranya anda tidak dapat akses borang tersebut melalui link yang telah diberikan. Ini berpunca dari server yang agak sesak ketika ini.




Tarikh Keputusan Permohonan BL1M
Keputusan pendaftaran akan diumumkan selepas 2 minggu dari tarikh pelancaran oleh YAB Perdana Menteri. Pihak penganjur akan menghubungi tuan/puan sebaik sahaja keputusan diumumkan.


Lokasi Penggunaan BL1M
Program ini akan dijalankan di mana-mana Institut Memandu yang dilantik oleh Parlimen berdekatan kawasan tuan/puan.

Wednesday, January 16, 2013

Kadar Caj Tempat Letak Kereta atau Car Parking Malaysia Di Selaras



Kadar caj parking Malaysia akan di selaras. Berita ini terlalu gembira kepada pengguna-pengguna kereta di Malaysia kerana kadar Perking kebanyakkan tempat begitu mahal ada yang mencecah RM5.00 ke RM10.00 sejam. Terutamanya kutooo, kerana kutooo suka parking kereta di tepi-tepi jalan.. hu3





Kadar caj parking Malaysia akan di selaras
Kadar caj bayaran letak kereta ditetapkan kepada empat kategori
a) parkir dalam bangunan, 
b) kawasan terbuka atau kawasan lapang, 
c) milik hotel dan 
d) lain-lain kategori.

Kawasan tempat letak kereta pula dibahagi kepada  dua zon
a) kawasan perancangan pusat bandar
b) kawasan perancangan luar pusat bandar.


CAJ IKUT JAM

-Kadar siling caj letak kereta mengikut jam yang dibenarkan di kawasan perancangan pusat bandar adalah untuk jam yang pertama:

a)      RM3 dan RM6 (dalam bangunan),
b)      RM3 hingga RM5 (kawasan lapang),
c)      RM4 hingga RM8 (hotel)
d)     RM3 hingga RM6 (lain-lain kategori).

-Bagi kawasan perancangan luar pusat bandar; jam pertama:
a)      RM1 hingga RM4 (dalam bangunan),
b)      RM1 hingga RM3 (kawasan lapang),
c)      RM3 hingga RM5 (hotel) dan 50 sen hingga RM2 (lain-lain kategori)




BAWAH 15 MINIT PERCUMA

-Penggunaan letak kereta di bawah 15 minit bagi mana-mana kawasan dan kategori adalah percuma.

*bagi jam berikutnya, caj dibenarkan RM1 hingga RM2 untuk semua


PENUNGGANG MOTOSIKAL,

-caj dikenakan sekali masuk dengan caj siling antara RM1 hingga RM2

-manakala bagi kawasan di luar perancangan pusat bandar tidak melebihi RM1.


KADAR RATA PERANCANGAN PUSAT BANDAR

-Kadar rata di kawasan perancangan pusat bandar, caj siling antara RM5 hingga RM10, tertakluk bayaran maksimum RM20 sehari.



Operator parkir diberi masa tiga bulan untuk mematuhi harga siling berkenaan


opss lupa pulak nak bertanya abis macam mana kadar letak kereta di bangunan Jusco yang telah menetapkan harga masing-masing? percuma untuk 1jam...

 info: BERNAMA



Tuesday, January 15, 2013

Senarai Diskaun Telefon 1Malaysia Youth Communication Package / 1 Pakej Komunikasi Belia

1Malaysia Youth Communication Package 

Silapastikan anda telah memohon Rebet Rm200 untuk telefon 3G ini, Sebelum anda menagis tak tentu hala dan rambang mata.

daftar disini selagi ada http://nbi.skmm.gov.my/

Berikut adalah senarai-senarai syarikat telekomunikasi untuk Pelan Rebat RM200 Telefon Pintar (3G) Dalam Pakej Komunikasi Belia:

 






 


Dan lain-lain syaikat yang menyertai..
 




sumber : kutooobamboo

Monday, January 14, 2013

KL112 Himpunan Kebangkitan 1 Juta Rakyat.

KL112 Himpunan Kebangkitan 1 Juta Rakyat

Antara gambar-gambar menarik di Perhimpunan KL112 di mata pro pembangkang dan Pro Kerajaan

PRO Pembangkang.




begitu ramai yang hadir.. bak kata diorg mengigigl BN tengok..

sumber : http://www.pencacai-semalaysia.com/2013/01/kl112-gambar-gambar-menarik-sekitar-hkr.html




ni dah macam dekat India pulak.. tentang keganasan ke atas wanita (alah kes rogol yang diperkosa dlm bas).. ermmm ada ker dkt Malaysia cer citer...

sumber : http://helenang.wordpress.com/2013/01/12/koleksi-gambar-kl112-jom-berpesta-tweet-hannah/




kebangkitan di Mesir.. tapi jangan malu tunjukan muka.. ni bukan kes militan.. ayoh...

sumber : https://www.facebook.com/KL112.HKR



ya macam ni.. gentel man hu3..

sumber : https://www.facebook.com/KL112.HKR


ni pulak PRO kerajaan apa post pic menarik kita lihat

PRO Kerajaan


anak-anak join sekali..
sumber : http://www.papagomo.com/





harga kawin dkt Johor RM22.50 tunai, kalau dekat negeri lain ade yang cecah RM100.00, alamak bro malu lah tak mampu setakat hantaran.. ni kena bincang dengan bakal isteri bukan PM.. he3


juga mempertikaikan arah kiblat sorg sembahyang.. 

sumber : http://paneh.blogspot.com/


Monday, January 7, 2013

iPHONE 6 2013

iPhone 6







Ia hanya beberapa bulan sejak Apple mengeluarkan iphone 5 , tetapi satu pereka sudah mempunyai visi untuk apa model seterusnya harus kelihatan sama.

Federico Ciccarese, seorang pereka Itali, telah datang sehingga dengan satu matlamat yang menakjubkan mewujudkan iPhone yang 6 - andaikanya Apple berakhir sehingga redesign seterusnya peranti - yang akan mewakili satu perubahan yang ketara kepada reka bentuk luaran telefon dan sistem operasi.

Konsep untuk iPhone 6 diilhamkan oleh bentuk iPod Nano, walaupun apabila digunakan ke bawah ia bares beberapa persamaan dengan Lumia Nokia. Pada masa yang sama, Federico telah semula membayangkan rupa dan rasa sistem beroperasi dengan konsep dia memanggil iOSX, yang merupakan gabungan antara IOS dan Mac OS X.








Sejak beberapa bulam sebelum iPhone seterusnya dikeluarkan, terdapat  banyak khabar angin tentang bagaimana peranti seterusnya. Seorang penganalisis baru-baru ini meramalkan bahawa iPhone seterusnya akan datang dalam saiz skrin yang lebih dan lebih banyak warna, kedua yang adalah sesuatu yang telah tersedia untuk iPod Nano dan iPod.

Ciccarese telah mengeluarkan reka bentuk konsep untuk beberapa produk Apple sebelumnya, termasuk 5 iPhone dan televisyen banyak-khabar angin Apple, kedua-duanya memaparkan paparan melengkung cantik.

Apa yang anda fikir ini love untuk 6 bawah? Anda mahu melihat rupa iPhone seterusnya seperti ini? Kongsi dalam komen.




English

It's only been a few months since Apple released the iPhone 5, but one designer already has a vision for what the next model should look like.

Federico Ciccarese, an Italian designer, has come up with a series of stunning renders for the iPhone 6 — assuming that's what Apple ends up calling the next redesign of the device — which would represent a significant change to the phone's external design and operating system.

The concept for the iPhone 6 is inspired by the shape of the iPod Nano, though when applied to the iPhone it bares some resemblance to the Nokia Lumia. At the same time, Federico has re-imagined the look and feel of the operating system with a concept he calls iOSX, which is a fusion between iOS and the Mac OS X.

Since it will likely be several months before the next iPhone is released, there haven't been many rumors yet about how the device will look. One analyst recently predicted that the next iPhone would come in more screen sizes and more colors, the latter of which is something that is already available for the iPod and iPod Nano.

Ciccarese has released concept designs for several previous Apple products, including the iPhone 5 and the much-rumored Apple television, both of which featured gorgeous curved displays.

What do you think of these mockups for the iPhone 6? Would you like to see the next iPhone look like this? Share in the comments.

Borang Permohonan Rumah PR1MA - Program Perumahan Rakyat Satu Malaysia

Borang Permohonan Rumah PR1MA - Program Perumahan Rakyat Satu Malaysia



 SILA BACA SEBELUM MEMBUAT PERMOHONAN ONLINE



SYARAT KELAYAKAN








KELAYAKAN

*Pemohon mestilah Warganegara Malaysia.
*Pemohon mestilah berumur sekurang- kurangnya 21 tahun semasa permohonan dibuat.
*Permohonan terbuka kepada individu atau keluarga (suami dan isteri) dengan pendapatan purata bulanan isi rumah antara RM2,500 – RM 7,500.
*Pemohon dan pasangan tidak memiliki lebih daripada satu hartanah.
*Syarat-syarat tambahan mengikut negeri-negeri.
*Tidak diisytiharkan muflis



Nota:
- Perumahan PR1MA akan diperuntukkan melalui proses pengundian terbuka.
- Pemilihan unit rumah oleh pemilik yang terpilih akan mengikut
   turutan cabutan undian.
- Moratorium selama 10 tahun akan dikenakan dimana rumah PR1MA
   tidak boleh dijual atau dipindah milik tanpa kebenaran pihak PR1MA.
- Pemilik wajib mendiami rumah PR1MA tersebut.






CARA MEMOHON




 DAFTAR SEKARANG 

PENDAFTARAN AKAUN (KLIK DISINI)

BOLEH JUGA MELIHAT PRIMA MENGIKUTSENARAI PR1MA NEGERI YANG BERDEKATAN KAWASAN ANDA:



NUSANTARA PR1MA
PR1MA PENANG
PR1MA SEREMBAN UTARA
PR1MA SEREMBAN 2
PR1MA RASAH
PR1MA SANAWANG

Anugerah Juara Lagu 27 2012 AJL27 - Juara, Naib Juara dan Tempat Ketiga



Senarai pemenang di Anugerah Juara Lagu 27 (AJL 27)


Juara Lagu Ke 27
Terukir Di Bintang (Yuna) – Yuna Zarai

Nyayian oleh Aizat




Naib Juara Lagu Ke 27
Idola (Azlan & The Typewriter) – Audi Mok & Azlan




Tempat Ketiga Juara Lagu 27
Ku Akui (Hafiz Suip) – Ajai



Persembahan Terbaik
Teman Pengganti (Black & Malique) – Malique



Vokal Terbaik
Ku Akui (Hafiz Suip)

Saturday, January 5, 2013

KDR1M Kad Diskaun Rakyat 1 Malaysia- Permohonan

*UPDATED TERBARU SISTEM MENCARI CALON PRU 2013 
 

PERGI DISINI UNTUK MAKLUMAT PENUH PRU 2013



Rakyat Malaysia tidak lama lagi akan mendapat KDR1M - Kad Diskaun Rakyat 1Malaysia.

Diskaun dari 10 hingga 50 peratus di kedai-kedai dan perkhidmatan terpilih di seluruh negara




KDR1M merangkumi perkhidmatan perubatan klinik; restoran makanan & minuman; hotel penginapan; arena sukan & kecergasan; pemborong & runcit; taman tema tertutup & luar; pembinaan & hiasan dalaman; resort peranginan; pakaian & aksesori kenderaan; perlindungan insurans am dan sebagainya.

Sebelum ini terdapat juga kad diskaun untuk tentera, polis, pelajar-pelajar mahasiswa dan siswi Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (KDS1M) dan juga kepada rakyat miskin yang terpili turut menerimanya.


 
Berikut adalah serba sedikit spesifikasi produk tersebut:


Berikut adalah serba sedikit spesifikasi produk tersebut:
  • Lebih 10 juta rakyat akan menerima Kad Diskaun Rakyat 1Malaysia (KDR1M) yang akan menawarkan diskaun dari 10 hingga 50 peratus 
  • merangkumi perkhidmatan perubatan klinik; restoran makanan & minuman; hotel penginapan; arena sukan & kecergasan; pemborong & runcit; taman tema tertutup & luar; pembinaan & hiasan dalaman; resort peranginan; pakaian & aksesori kenderaan; perlindungan insurans am dan sebagainya
 

berita lanjut akan di update....

Sebelum tu apa pandangan korang tentang idea baru ini.. sila komen....