Google+ Followers

FOLLOW LAH YUP MMBR2 YG FOLLOW AQ NI...

Thursday, August 29, 2013

Kisah Disebalik Gambar

 


Bila jumpa pelacur tepi jalan, orang akan kata “Eee perempuan kotor ni” Padahal kita tak tahu dia telah dijual oleh bapanya ketika umur 10 tahun. 




Bila jumpa bekas banduan, orang akan kata “ish penjahat ni. jangan dekat dengan dia” Padahal kita tak tahu dia telah difitnah mengambil rasuah oleh sahabat karibnyasendiri. 




Bila jumpa pesakit mental, orang akan kata “orang gila ! jangan kacau aku” Padahal kita tak tahu dia telah didera oleh mak tirinya hingga mengalami trauma berpanjangan. 



Bila jumpa lelaki muka hodoh, orang akan kata “euww hodohnya. siapalah nak kahwin dengan kau tu” Padahal kita tak tahu lelaki tu kehilangan ketampanannya akibat melecur dalam usaha menyelamatkan ibunya dalam kebakaran. 


Bila jumpa status ni, orang akan baca dan membiarkannya begitu sahaja. Padahal kita tak tahu dengan SHARE atau COPY benda ni kita dapat memberi kesedaran kepada orang lain sekaligus diri kita sendiri BerSyukurlah kehadrat ilahi.....

Wednesday, August 28, 2013

Download 8Share Malaysia Android

 




Assalammualaikum kepada peminat setia 8Share kini 8Share telah mencipta satu perisian yang memudahkan kita semua untuk menghasilkan duit dengan lebih pantas dan mudah. Kepada yang tak pernah dengar sangat-sangat lah rugi. nak tahu lebih lanjut layari lah 8Share.com




sebelum ini kita hanya menggunakan browser / destop untuk mengases 8shred ini. dengan kerjasama Google Play / Android. DISINI

 
Apa lagi dikesempatan ini apa lagi cepat lah wat duit rugi lah kalau kita ada Facebook, twitter, friendster, wechat, kakotalk, Whatsup blog yang ada beribu-riban follower tapi tak menggunakan 8share untuk menjana pendapatan senyap.


Thursday, August 22, 2013

Gambar-Gambar Bas Jatuh Gaung Terhumban Kemalangan Terkini


Antara kemalangan bas di Genting Highlands

21 Ogos 2013 : 37 mati. 16 cedera

5 Mac 2012: Dua mati, 20 cedera dalam kemalangan bas.

30 Jul 2011: 13 cedera selepas bas terbabas ketika turun.

29 Oktober 2010: Bas tergelincir di jalan Genting Sempah-Genting Highlands, Tujuh terkorban.

16 Jun 2009: 22 cedera dalam kemalangan bas.

Julai 16 1996: Sebuah bas yang membawa pekerja kilang dan keluarga mereka bercuti, jatuh ke dalam gaung sedalam 120 meter di Km1 jalan Genting Sempah-Genting, mengorbankan 17 orang.

30 Jun 1995:
Kejadian tanah runtuh melibatkan kereta dan sebuah bas, mengorbankan 20 orang.


21 Ogos 2013 : 37 mati. 16 cedera










IKLAN SUPRIMA S KLICK SINI











info: Gambar-Gambar Bas Jatuh Gaung Terhumban Kemalangan Terkini maut picture kemalangan kereta genting higland cameron higland higway jalan-jalan utama terkini terbatu

Friday, August 16, 2013

Proton Suprima S / Proton P3-22A / Preve Hatchback

Gambar-gambar Proton Suprima S / Proton P3-22A / Preve Hatchback



Proton akan melancarkan kereta terbarunya diadaptasi dari Proton preve. berita selanjut nya akan diupdate apabila dilancarkan kelak.

SUMBER http://www.arenakereta.com/2013/08/18/proton-suprima-s-dilancarkan-harga-bermula-rm76688-hingga-rm79638/

Semalam, majlis pelancaran model terbaru Proton telah pun dilangsungkan di Matrade. Dirasmikan oleh Tun Dr Mahathir, model Preve hatchback ini dikenali dengan nama Proton Suprima S. Suprima S adalah kereta segmen C dengan 5 pintu, dikuasakan dengan enjin CamPro 1.6 turbo dan disediakan dalam 2 varian iaitu  Executive dan Premium.
Nama Suprima yang dipinjam daripada kata asal Inggeris supreme yang membawa maksud tertinggi dilihat sesuai kerana model itu memiliki semua kehendak serta keperluan semasa lebih moden sekarang.
Kereta terbaharu ini merupakan model dilengkapkan dengan produk terkini yang tidak pernah dimiliki model Proton terdahulu seperti lampu siang (DRL), Android-based Operating System, lampu LED di belakang dan Hill-hold Assist serta Park Assist bagi varian premium.
Proton Suprima S merupakan sebuah model lima pintu yang dinamik serta memiliki reka bentuk luaran dan dalaman yang sporty lagi premium dengan prestasi enjin yang unggul.


Kereta model tersebut menggunakan enjin 1.6 liter dengan ProTonic Continuous Variable Transmission (CVT), tujuh kelajuan automatik yang menawarkan kuasa maksimum 140 PS pada 5,000 revolusi per minit (rpm) dan kuasa kilas 205 Newton meter (Nm) pada 2,000 hingga 4,000 rpm, berkuasa sama seperti enjin 2.0 liter lain.
Malah, Suprima S juga dilengkapi ciri-ciri keselamatan terbaik dengan enam beg udara, tingkap kuasa anti-perangkap, Sistem Anti Kekunci Membrek (ABS), Kawalan Kestabilan Elektronik (ESC) serta bagi model premium disertakan Park Assist dan kamera undur.
Selain itu, Proton turut menawarkan program lima bintang kepada pembeli Suprima iaitu jaminan lima tahun atau 150,000 kilometer dan bantuan jalan raya secara percuma selama lima tahun.
Berikut ialah harga untuk varian Proton Suprima S:-
  • Proton Suprima S 1.6 Executive (metallic) RM76,688
  • Proton Suprima S 1.6 Executive (solid) RM76,338
  • Proton Suprima S 1.6 Premium (metallic) RM79,988
  • Proton Suprima S 1.6 Premium (solid) RM79,638
Dengan beberapa harga model lain turut berada di dalam lingkungan harga yang hampir sama, saingan sengit sudah pasti akan dihadapi oleh Suprima S ini. Untuk maklumat lanjut mengenai model terbaru Proton ini, silalah ke bilik pameran berhampiran anda. Baca artikel ini sepenuhnya untuk melihat lebih banyak gambar Proton Suprima S.

GAMBAR DARI SUMBER BERIKUT












Thursday, August 1, 2013

Lirik Lagu Raya Rindu Yang Telah Pergi - Akim, AG & Black



Sekali lagi ku terdengar,
Suara takbir,
Rasa menyelubungi,
Bila ku sendiri

Ku masih bermimpikan,
Hilai tawa itu,
Walaupun hanya sesaat,
Ku merasakannya

Kini yang tinggal hanya,
Pusara sebagai penawar,
Bisa ini,
Agar bercahaya,
Aku mampu berdoa,
Ini takdir yang maha esa
Di hari/pagi raya

Terbayang kenangan indah,
Tika bersama,
Keluhuran di wajahmu,
Ku kenang selalu

Andai ku meniti sebuah,
Cinta sejati,
Aidil fitri jadi saksi
Tulus hati ini

Rindu yang telah pergi,
Membawa satu memori,
Menjadi satu coretan cinta,
Oh woo…
Di pagi syawal ini,
Tertitis airmataku,
Memandang potret wajah dirimu

 
Lagu:
Acap (OP Music At Eleven / SP Luncai Emas Sdn Bhd)
Lirik :
Roy (OP Music At Eleven / SP Luncai Emas Sdn Bhd)
Susunan Muzik : Rudi
Keyboard : Rudi
Gitar : Aji
Bass : Kelly
Drum : Ujang
Jurutera Rakaman :
Acap (Gitar, Bass), Azran Hamzah (Vocal), Fauzy (Drum), Rudi (Keyboard)
Studio Rakaman : Studio Ronggeng, Studio At Eleven, Studio Hikayat
Jurutera Adunan : Zairi di Sutra Studi