Google+ Followers

FOLLOW LAH YUP MMBR2 YG FOLLOW AQ NI...

Thursday, September 26, 2013

Step Seterusnya Setelah Mendaftar CIMBCLICKS KWIK

Selesai sudah anda mendaftar cimbclicks kwik di entry sebelumnya (KLIK DISINI), pihak CIMB Bank akan menghantar Kad CIMBCLICKS KWIK ke rumah anda tepat pada masanya dalam tempoh satu minggu sahaja. 






antara document yang terima adalah kad cimbclicks kwik beserta dengan cara-cara untuk mengaktifkan kad, surat dari CIMB Bank dan term.





Step untuk mengaktifkan kad CIMBCLICKS KWIK

1 - Activation vis SMS

Key in (cardact)space(ic number)space(16digit card kwik number)

exp: cardact 856245262311 557756545652145

send to 62002 for maxis & Digi
or Send to 33802 for Celcom


or 

2 - Activation via Phone 03-62047333

Thursday, September 19, 2013

Apa itu CIMB Clicks Kwik?




CIMB Kwik adalah satu perkhidmatan terbaru untuk para pengguna yang setia kepada internet yang aktif, iaitu CIMBClicks Kwik. 



Dengan menggunakan Kwik, CIMB menekankan kepada fungsi kemudahan penghantaran dan penerimaan wang, iaitu dengan hanya menggunakan nombor telefon ataupun alamat emel sahaja. Nampak macam baru di Malaysia.



Cara-cara mendaftar CIMBClicks Kwik (KLIK DISINI)




CONTOH FORM  CIMBClicks Kwik



 
ANTARA GANJARAN DIBERI CIMBCLICKS KWIK



Kegunaan CIMBClicks Kwik       
 


memfokuskan kepada akaun perbankan berasaskan internet
pengguna boleh mendaftar akaun untuk Kwik terus melalui pelayar web, tanpa memerlukan mereka ke bank secara fiz
menghantar dan menerima wang
menambah-nilai prabayar
membayar bil




Pengeluaran ATM juga dibenarkan untuk memohon dan mengeluarkan wang. Namun had pengeluaran Kwik had maksimum hanya sehingga RM4999.00 sahaja.


Pengenalan CIMBClicks Kwik akan mengalakkan pengguna CIMB menggunakan perbankkan internet dengan aktif.


Cara Mudah Topup menggunakan CIMB Kwik
teruskn https://www.cimbclicks.com.my/TIBSEPWeb/fpxMobileReload_view.do 
contoh gambar

STEP PERTAMA



STEP SETERUSNAYA





cimb clicks kwik cimbclicks kwik online banking topup maxis celcom digi umobile cimb clicks kwik cimbclicks kwik online banking topup maxis celcom digi umobilecimb clicks kwik cimbclicks kwik online banking topup maxis celcom digi umobilecimb clicks kwik cimbclicks kwik online banking topup maxis celcom digi umobilecimb clicks kwik cimbclicks kwik online banking topup maxis celcom digi umobilecimb clicks kwik cimbclicks kwik online banking topup maxis celcom digi umobilecimb clicks kwik cimbclicks kwik online banking topup maxis celcom digi umobilecimb clicks kwik cimbclicks kwik online banking topup maxis celcom digi umobilecimb clicks kwik cimbclicks kwik online banking topup maxis celcom digi umobile

Resepi Ayam Masak Kicap Faiza ala Bujang trang tang tang






ok mak-mak jemah sekalian kali ini kutooo nak masak resepi terbaru kutooo  Ayam Masak Kicap Faiza ala Bujang trang tang tang sangat senang first sekali kalau nk makan mesti lah masak nasi dulu yer... 

 

lps tu mesti ada ayam kicap Faiza (sokong lah produk bumiputra)



 antara bahan utama ialah AYAM HALAL



so bila dah complete bahan-bahan asas cer lah googel kat tenet. keh keh...
(myresipi)



kita tumis bahan tumis nya.. mula-mula tumis kayu manis, jintan manis, lepas gi lah tgk resepi selanjut nya dekat sini (myresipi)



  


sedia di hidang.... kah-kah senang tak TAK PAYAH susah-susah zaman sekarang bujang-bujang pun dah boleh masak no hal.... cari jer cik tenet. zazzzssss keluar lah.. follow the step. selamat mencuba.

resepi masak ayam kuih kek nasik lauk juadah berbuka sup rebus ketupat satay resepi masak ayam kuih kek nasik lauk juadah berbuka sup rebus ketupat satayresepi masak ayam kuih kek nasik lauk juadah berbuka sup rebus ketupat satayresepi masak ayam kuih kek nasik lauk juadah berbuka sup rebus ketupat satayresepi masak ayam kuih kek nasik lauk juadah berbuka sup rebus ketupat satayresepi masak ayam kuih kek nasik lauk juadah berbuka sup rebus ketupat satayresepi masak ayam kuih kek nasik lauk juadah berbuka sup rebus ketupat satay

Tuesday, September 17, 2013

Taman Tema Air Legoland Malaysia











SINGAPURA - Legoland pertama di Asia yang melakar kejayaan besar pada tahun pertama operasinya, menyambut ulang tahun pertamanya hari ini di Nusajaya.

Taman tema keluara yang popular di Nusajaya, Iskandar Malaysia, Johor itu yang menjadi pemacu utama pelancongan di Selatan Malaysia, menganjur acara hebat bagi meraikan ulang tahunnya.

Pada usia setahun, Legoland berkembang pesat dan sudahpun merancang untuk menjadikannya sebagai resort yang mengandungi Taman Tema Air dan Hotel.

Perayaan khas diadakan sekitar kek Lego gergasi, yang dibangunkan dengan bantuan pengunjung sejak 10 hari lepas.

Ia diperbuat daripada lebih 300,000 bata dan berukuran tiga meter lebar.

Lebih 3,000 pengunjung taman terlibat dalam aktiviti pembinaan itu yang bermula pada 5 September, 2013 .

Sambutan hari jadi itu termasuk persembahan tarian, parti tarian kanak-kanak pertunjukan bungka api 3D Lego yang unik, dengan bata seolah-olah gugur dari langit.

Kek hari jadi sebenar turut disediakan untuk majlis itu dan dihidang di dalam Café .

H
asil jualan kek akan diserahkan kepada Wand Magic Merlin, sebuah pertubuhan kebajikan dunia untuk kanak-kanak kurang bernasib baik. 

Pengurus Besar Lego Malaysia, Siegfried Boerst berkata: "Kami gembira meraikan ulang tahun pertama kami bersama-sama pengunjung.

Ia merupakan
tahun yang sangat berjaya untuk Legoland pertama di Asia, dengan bilangan pelawat sudah jauh melebihi jangkaan.

"Sepanjang dua belas bulan yang lepas, kami telah menambah dua tarikan baharu dan tetamu kami ternyata lebih gembira.

Ketika menyambut kejayaan penting
ini, kami sudah pun merancang sesuatu yang lain, dan pada Oktober kami akan membuka tarikan baharu iaitu Taman Air," katanya pada sambutan itu.

Taman Air Legoland pertama di Asia dibuka pada 21 Okt tahun lepas dan menerajui transformasi Legoland Malaysia sebagai destinasi resort keluarga dengan menawarkan lebih 70 permainan, persembahan dan tarikan.

Boerst berkata pembaharuan pas tahunan sudah dimulakan secara dalam talian dan di Tiket Kaunter di Legoland Malaysia.

Mereka yang memperbaharui pas boleh menikmati lanjutan tambahan sehingga Disember 2014 jika Pas Tahunan semasa tamat pada September, Oktober, November atau Disember 2013.

Pelanggan Maybank juga diberikan tawaran istimewa jika mereka memperbaharuinya sekarang. - Bernama

Hotel Legoland Malaysia




 MAP


Legoland Malaysia Hotel opening soon pls book (HERE)

hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book

Monday, September 9, 2013

isu gambar skandal adi putra ber Whatsapp



maklumat lanjut (DISINI)
Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, bogel, skandel, isu terkini, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, Adi Putra, bogel, skandel, isu terkini, bogel, gambar, artis

Thursday, September 5, 2013

Lirik Lagu Terbaru Black Takkan Terpisah - Black + Official Video (OST Jodoh Itu Milik Kita)

Lirik Lagu Terbaru Black Takkan Terpisah - Black + Official Video (OST Jodoh Itu Milik Kita)



Andainya kau tahu
Apa yang ada di dalam hatiku
Tersimpan takkan pernah berubah
Andainya kau tahu
Apa maksudku lafazkan cintaku padamu
Dengan cara yang berbeda
Uh mengapa seharusnya kita masih bersengketa

Chorus
Demi cintaku demi cintamu jangan biarku terseksa
Hembus nafasku hembus nafasmu adalah udara yang sama
Kerna cintaku kerna cintamu sememangnya satu cinta
Takkan terpisah
Takkan terpisah
Andai ku tak mampu
Leraikan semua kekusutan yang melanda percintaan kita
Mungkin ini semua
Tetap menjadi satu pertanyaan selagi hati belum ada kepastian
Uh mengapa seharusnya kita masih bersengketa

Ulang Chorus
Demi cintaku
Demi cintamu

Ulang Chorus
Andainya kau tahu
Apa yang ada di dalam hatiku

Lirik Lagu Terbaru Cakra Khan - Setelah Kau Tiada


Lirik Lagu Terbaru Cakra Khan - Setelah Kau Tiada



Tak sempat ku mengerti, kau tunjukkan arah saat ku tersesat
Beri cahaya saat ku sendiri dalam gelap, namun waktu tak pernah rela menunggu

Hingga akhirnya kau pun pergi

Terlambat kusadari kau teramat berarti
Terlambat tuk kembali dan tuk menanti
Kesempatan kedua yang takkan mungkin pernah ada

Baru kuterima kau hembuskan angin saat ku bernafas
Siramkan air saat aku dalam kekeringan, namun tak pernah ku hiraukan semuanya

Hingga kinipun kau tiada

Terlambat kusadari kau teramat berarti
Terlambat tuk kembali dan tuk menanti
Kesempatan kedua yang takkan mungkin pernah ada

Biarkan ku hidup dalam penyesalan ini
Sampai nanti kau akan kembali

Terlambat kusadari kau teramat berarti
Terlambat tuk kembali dan tuk menanti
Kesempatan kedua yang takkan mungkin pernah ada