Google+ Followers

FOLLOW LAH YUP MMBR2 YG FOLLOW AQ NI...

Tuesday, July 1, 2014

Senarai Alamat Dan Cara Topup Pakej Altel Postpaid dan Altel Prepaid dan kisah



Jangan segan-segan silalah shared dekat facebook link ini supaya dapatlah kita sama2 membantu copy paste http://ericoanaci86.blogspot.com/2014/07/pakej-altel-postpaid-dan-altel-prepaid.html




SEBELUM BACA JOM IKUT SAYA MACAM MANA SAY LEH JANA DUIT MELALUI KONSEP DERMA



Menjana Pendapatan hanya melaburkan rm60 sahaja. kami dah berjaya anda cubalah sendiri di sini <>DISINI<>

KEPADA YANG MALAS NAK BACA JGN RISAU ADA VIDEO <>DISINI<>  
 




sumber Lelaki terhebat terbaik klick di <<SINI>>
sumber idaman hawa terpacak hebat terbaik klick di <<SINI>>

Cara Semak baki Altel - *124# hot here
Cara Semak Maklumat Akaun Altel -  *102#
Cara Top up altel Tambah Nilai Altel  - *122*(16digit)#

atau melalui cimbclicks copy number PIN* 





Terbaru 2015


Hello! Berita baik kepada pelanggan Altel yang suka berkongsi, kini anda boleh menikmati servis terkini dari kami – Share Kredit. Dengan Share Kredit, anda boleh berkongsi atau meminta kredit bila-bila masa yang anda perluUntuk menggunakan Share Kredit, berikut adalah caranya:
Untuk berkongsi kredit:
1. Dail *102#
2. Pilih AIRTIME SHARE
3. Pilih TRANSFER
4. Pilih RM3 or RM5
5. Masukkan no. telefon penerima 011no.tel>
6. Pilih YES
Untuk meminta kredit:
1. Dail *102#
2. Pilih AIRTIME SHARE
3. Pilih AIRTIME REQUEST
4. Pilih RM3 atau RM5
5. Masukkan no. peminta 011no.tel>
6. Pilih YES
Untuk info lebih lanjut: http://bit.ly/altel-services


News Feb 2015


BOOOMMMM!

Hello! Atas permintaan anda semua yang selalu tanya “Mana daily plan?”, jadi, ta daa, Pelan Data Cili Padi untuk anda semua.

Memperkenalkan pelan data terbaru dari Altel untuk semua data yang anda perlukan dalam masa 48 jam. Dengan hanya RM4, anda kini boleh menikmati 200MB data dalam masa 48 jam! Ya, 48 JAM! Kini anda boleh beborak lebih lamaaaaaaaa…

Untuk melanggan ;
Dail *102#, pilih BROADBAND, pilih 200MB RM4 dan kemudian tekan hantar ATAU SMS 200MB ke 25835.

Untuk info berkenaan Pelan Data Cili Padi, anda boleh layari http://bit.ly/Altel-DataPlan sekarang.


Sambungan.... lebih menarik tawarannya






terbaru update dari altel internet

Altel, promosi lanjutan tempoh sah untuk 500MB, 1GB dan 1GB telah dilanjutkan sehingga 31 March 2015





 

Talk, Text & Surf

till the cows come home!

Simplicity, affordability, flexibility and more than satisfactory service. You get all that and more with Altel. Discover the Altel experience today







Altel Starter Packs
Get started at only RM7.
Comes preloaded with RM5 credit and valid for 30 days.

 



Activate Your SIM

Once you’ve got your Altel SIM into your phone, simply call any number you like or call our Customer Service at +603-2613 3888. You will then be directed via IVR to select your preferred language and other settings. That’s it! Your SIM is now activated.





plan top up Reload Altel










ada juga melalui cimbclicks 




Kadar Caj Altel


Affordable Rates for Everyone!

Talk and text more without breaking the bank.





16 sen per minute*




5 sen per SMS



25 sen per MMS



5 sen
per MB**


* 60-second charging block
** or per session






Mobile Broadband Plans

To subscribe, simply make sure you have a sufficient credit balance in your account for your preferred plan to be activated.



setelah aku menggunakan Altel waaaaa line dia mantap laju. walaupon kawasan aku ni selalu macam ciput terbaik kan. dah topop dapat bonus automatik pulak tu






line sentiasa "H++" duit aku rm4.90 + topup rm30.00 = rm34.90
dapat bonus rm3.00 tolak plan internet rm28.00 = rm9.90

BUKTI LINE TENET LAJU MENGGUNAKAN ALTEL LIHAT GAMBAR



Dengan ini aku bagi korang kesimpulan tentang Altel
1.Altel milik melayu
2.Altel line internet dan coverage line dapat capai hingga ceruk kampung
3.Altel mempunyai 4G LTE serta pemegang terbesar 40MHz berbanding telco lain
4.Topup beli di Shell, Petron, Esso, Caltex, Tesco, Giant, Aeon Big, Jusco, Ayamas, Sen Heng, RHB, CIMB, OnKing, Restoren Ali Maju.
5.Internet package ada dua, 1GB RM28, 2GB RM48
6.Altel boleh tukarkan line dan kekalkan nombor asal.
7.Tempat beli simcard Altel: www.altel.my/en/where-to-buy

Dah baca panjang-panjang ni jom CLICK SHARE supaya kawan korang yang lain terkena baca sampai habis macam korang, dan mana tau dia berminat tukar Altel? Korang mungkin rasa tak nak tukar lagi, tapi kalau korang CLICK SHARE mungkin kawan korang tukar. Dapat bantu Syed Mokhtar Bukhary pecahkan monopoli telco yang dipegang cina dan india.


Senarai alamat sim card Altel dijual:

http://altel.my/en/where-to-buy

Bukti Altel pemegang terbesar 40Mhz:

http://www.utusan.com.my/utusan/Korporat/20130924/ko_01/Altel-sedia-masuk-gelanggang

Bukti Syed Mokhtar dikategorikan sebagai Wira Dermawan:

http://www.sinarharian.com.my/bisnes/syed-mokhtar-wira-dermawan-1.294066



Updated terbaru dan feedback dari Altel





untuk dewasa
untuk dewasa1untuk dewasa2untuk dewasa3untuk dewasa4

52 comments:

  1. Line h+ yg dlm gambar lokasi d mana?

    ReplyDelete
  2. Boleh tak post gambar speedtest? Max blh mencecah speed hingga brp mbps?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pakai altel dan buat hotspot utk djadikn wifi. Sebab maen ps4 perlukan internet. Bila saya tengok speed nya capai hingga... 2.4mbps.

      Delete
  3. Speed 3g sehingga 8mbps
    Speed 4g x cuba lagi
    kawasan sekitar kl

    ReplyDelete
  4. support barangan milik melayu.jom kita boikot barangan cina DAPigs..

    ReplyDelete
  5. baru beli simcard altel ptg smlm dlm pukul 7pm & dlm kul 9 dh activates. masa beli simcard dh siap topup RM30 (utk data) tp baki still RM5 .. camne tu ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Call je customer service Altel. 13388 free kalau call guna no Altel.

      Delete
  6. hadui...habis kuota telan kredit. baik c1m habis kuota leh jln x telan kredit walaupun mcm siput

    ReplyDelete
  7. salam..nak tanya..knapa sy reload rm 5 guna cimb tp xmasuk pun reload tu? dh dua kali sy cuba bli top up melalui cimbclicks

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin waktu itu tak available. cube keesokan harinya. sbb sy pon pernah jd mcm tu jugak. :)

      Delete
  8. haram jadah!!.. makan creadit bila da abis kuota...xde la bagus mana...promosi jew lebih..,,baik pakai maxis abis kuota boleh gak layan watssup ngn wechat....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakai jela maxis camtu. Sapa suruh tukar? Muahaha.

      Delete
    2. Sebab tu pentingnya buat research sebelum bertukar. Altel tak offer unlimited macam telco lain. Memang kalau dah habis kuota akan ada caj. 5sen/MB

      Delete
  9. top up melalui internet banking cimb/rhb masih ada error.

    better beli topup kat 7 Eleven saja senang.

    ReplyDelete
  10. Topup ngn cimb ok. Cuma cimb aka. Hantar no PIN. Kena key in manual *122*16

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. menara je rsanya, peralatannya asing2, pernah terbaca dlm akhbar

      http://www.utusan.com.my/utusan/Korporat/20130731/ko_02/Syarikat-telekomunikasi--Altel-masuki-pasaran

      Delete
  12. Klau di port klang..ada x kedainya

    ReplyDelete
  13. As salam semua, saya ingin bertanya, bolehkah tuan puan top up nombor ALTEL melalui CIMB Click untuk hari ini?

    Sebab pagi ni saya cuba top up nombor ALTEL melalui CIMB Click dan hasilnya tidak boleh.Bulan lepas saya boleh top up guna CIMB Click, tapi pagi ni tak boleh.

    ReplyDelete
  14. Td nak try topup kt cimb click..tp altel xde dalam senarai..emmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. try guna pc. rasanya cimbclicks mobile masih belom di updated

      Delete
    2. guna pc/lppy sem jgak
      dah tkde altel dlm cimbclick

      pastu mmg makan kredit bila dh habis quota .
      tgk2 0 sen =.=

      Delete
  15. salam..tiada package for postpaid line?

    ReplyDelete
  16. harap altel kurangkan kelajuan bila kuota dah habis dan bukan nya tolak baki yg sedia ada..... terima kasih

    ReplyDelete
  17. sekarang ni cimbclick dah tak de topup altel.. dulu sebelom beli simkad ada je tgk kat cimbclick. ingt senang la nak topup. bila dah beli jd gini plak. diorg saja sabotaj altel atau mmg altel ada masalah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. try guna pc. rasanya cimbclicks mobile masih belom di updated

      Delete
    2. kemarin dah try topup altel melalui web cimbclicks. tapi dah xde dalam senarai.
      last month masih boleh. kenapakh?

      Delete
  18. Macam mana nak port in maxis ke altel? Plz help me

    ReplyDelete
  19. Hri ni try nk top up gna cimbclick..xde dlm snrai la plak..tp sya still support altel..ini bkn alasan utk sya btkar kpda syrkt telco yg lain.. :)

    ReplyDelete
  20. Altel topup boleh didapati di 68topup.
    Boleh jugak kalau nak jadi agen topup email ke kraken14269@hotmail.com

    ReplyDelete
  21. Saya cuba topup guna cimbclicks tiada tertera altel pun, maybank2u pn tadak. Tapi saya perasan dulu memang ada, hari ni takde plak. Apakah ada agenda yg berlaku sbb altel merupakan syarikat melayu dan terdapat pihak yg panas punggung melihat kejayaan altel ini termasuk pihak bank.

    ReplyDelete
  22. kouta broadband x boleh tambah ke klau koutanye dh abes??

    ReplyDelete
  23. kouta broadband x boleh tambah ke klau kouta tlah habis??

    ReplyDelete
  24. bg yang termakan kredit bila koata dah abis..,
    jng la salahkan compeny plk.,sbb hat tu adalah kelemahan sendiri.
    kan dah ada apps pelbagai utk monitor data in/out., BE ALERT plz..


    cuma.,tak dak salah pun.,klu compeny pun mengIKHSANkan..,
    kuota tu utk hi speed itnet aje..
    once dah reach koata.,speed jd SUPER SLOW pun takpa..
    at least.,tak makan credit TANPA DISEDARI

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau xnk kredit kena telan bila kuota habis Sila set data background d internet setting telepon anda. Jgn sbb kita xreti guna function telepon telco d salahkan.

      Delete
  25. assalam.. na tanya.. klu kita beli plan internet yg 1gb tu kan.. valid dia 30 hari.. klu dah lpas 30 hari tuh, bole gne lgi ke..?ap mksud dia yg 90 hri tuh..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang Altel ada promosi validity extend untuk 500MB, 1GB & 2GB. Maksudnya 1GB & 2GB boleh guna selama 90hari selagi kuota tak habis. Kalau kuota dah habis kena caj PPU.

      Delete
  26. Saya baru topup altel rm30 melalui cimbclicks tp x masuk pun. Dpt sms mcm dia bagi kod srh topup sdiri tp bila recharge guna *122*...# atau *102# tu kata code does not exist! Apa citttaaaa? Grrrrrrr

    ReplyDelete
  27. Sapa pengguna ipad disini?ipad compatible ke?boleh guna altel ke?mcm ne nk activate simkad sbb ipad saya xde app utk call

    ReplyDelete
  28. Saya nk tanya. Saya guna hp nokia 33 sekupang. Mcm mana nk guna 4g kt nokia 33 sekupang?

    ReplyDelete
  29. Lepas masukan sim kad nak kene daftar ape lagi? Sbb x leh wat call pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nombor dah didaftarkan ke? Kalau dah akan ada dapat text "Welcome to Altel". Call je customer service dorang. +603-2613 3888 (Ada caj)

      Delete
  30. Kenapa line nama CELCOM, bukan line ALTELyang keluar??? saya terkena , beli sim kad dekat kedai apek rm9.00.. beli jugak le . tak guna nye apek cina ni .. balik rumah terus masuk sim kad altel , dah terus boleh pakai .. saya dapat sms dari ALTEL - Welcome to Alte.. bermakna sim kad saya sudah didaftar kan ke jika saya cek dengan coustemer service??? laju pakai line ni .. kekadang sesetengah tempat kena off line dan on balik line baru dapat buat call & mobile data plan.. kenapa yeh ...???? CELCOM boleh share kredit dengan ALTEL tak ;-) .....yang menarik hati nak ke altel sbb sah tamat tempoh altel lama jika topup.. dah beli data plan.... buat online banking pun laju .. hehehe...hari tu pi PD duduk tengah laut sikit line takdak ;-( .. CELCOM ada .... pakai dua sim kad... CELCOM dan ALTEL... bila2 pun akan kekal kan line nie .. hehehehe...

    ReplyDelete
  31. Harap altel buat unlimit qouta untuk whatsapp dan wechat macam telco lain :)

    ReplyDelete
  32. kalau simcard dah tak aktif mcm mana nak aktifkan balik. dahh lama tak topup ;(

    ReplyDelete

SALAM SEJAHTERA KOMEN DAN JANGAN LUPA FOLLOW BLOG INI DAN LIKE KUTOOOBAMBOO YER